Vakantiehuis Aigle Royal

13 Juli 2021 - Annemiek van Kollenburg

€ 575.00

"AIGLE ROYAL” ligt op de zonnige zuidkant van de Hautes Alpes, op het prachtige landgoed “la Montagne” te Manteyer. Het ligt 15 km ten westen van Gap. Het chalet ligt op 1300 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht over het berglandschap van de Franse Alpen met links de Pic de Bure en rechts Massif de Céüse. Op de Céüse hebben wij in 2008 ons vakantiehuis gebouwd. Hier is het ontspannen en genieten van de rust en de ruimte het uitzicht en ook vooral de schone gezonde berglucht.

Het huis ligt in een beschermd natuurgebied. De aigle royal, ofwel de steenarend of koningsarend, zie je één à tweemaal per dag over het dal cirkelen op zoek naar prooi. Een machtig mooi gezicht om dit vanaf het grote zonneteras te aanschouwen.

Het microklimaat geeft hier 300 zonnige dagen per jaar! De zomerdagen zijn heerlijk warm en de nachten heerlijk koel. Het huis is een logwoning en de geur van vers hout komt je tegemoet als je binnenkomt. Op de grote veranda of in de tuin is het goed toeven in een lekker zonnetje. Samen de dag doornemen met een lekker glas wijn!

’s Winters na het wandelen, skiën of snowboarden kan je ontspannen in de sauna of bijkomen bij de houtkachel.

Mensen die zich graag in de natuur begeven en van rust en ruimte houden zullen zich hier prima thuis voelen

» Bezoek website

Voor ieder seizoen biedt de omgeving rondom Aigle Royal wat wils. De Lente met zijn heerlijke zon en ontluikende natuur is het ideale seizoen om het unieke natuurgebied, ‘de Céüse’, te ontdekken. Naast herten, bergmarmotten, zwijnen en vossen vindt u er, dankzij een microklimaat, een grote diversiteit aan zeldzame flora. De klif van de Céüse is zeer beroemd in de klimmerswereld en wordt wel het mooiste rotsklimgebied ter wereld genoemd. In de zomer kunt u vanaf het huis (en maximaal 30 minuten met de auto), wandelen, paardrijden, mountainbiken, VTT fietsen, tennissen, golfen (er is een schitterende bergbaan op 1200 meter bij Gap), via ferrata, zwemmen in een van de bergmeertjes Plan d 'eau bij Veynes of Lac de Pelleautier, skydiven, parasailen, parachute springen, ballonvaren of zweefvliegen. Op deze site kunt u alvast bekijken wat de mogelijkheden zijn. Langs de weg naar Veynes is een autocrossbaan. Deze trekt altijd veel publiek! Het Lac de Serre Ponçon ligt op 40 km afstand. Het is het grootste kunstmatige meer van Europa met zijn enorme stuwdam. Zeker een bezoekje waard. Wandelen naar de natuurlijke bron, source de Gillardes. De rivieren Durance, Guil, Gyr, Claree en Drac zijn er voor het l’eau-vive gevoel: kayak, rafting enz. De historische steden Embrun en Briançon liggen op een uurtje rijden. Ook zeker de moeite waard is het bezoeken van Sisteron met zijn beroemde Citadelle. Gorges du Verdon met de grootste kloof van Europa, wordt ook een leuke dag. De lavendelvelden in de Luberon zijn in juni op z’n mooist. In de herfst zien de bergen er prachtig kleurrijk uit door de rood, geel, groen en oranje kleurende bomen. Je kan gaan wandelen, mountainbiken, VTT fietsen of rondtoeren met de auto of motor om zo de omgeving te verkennen. In de winter kunt u skiën op de flanken van de Céüse. De Céüse heeft een skistation en het gebied is geschikt voor het hele gezin. Er is 35 kilometer piste en de prijs voor een liftkaart is nog aantrekkelijk. Het gebied ligt op 2 kilometer afstand vanaf het huis. Op 30 minuten tot 1 uur zijn er verschillende skistations in de buurt o.a. La Joue du Loup & Super Devoluy, Réallon, Les Orres, Orcières en Puy Saint-Vincent. Snowkiten, speed riding (zie filmpje op de website van de Céüse), skiën, langlaufen, sneeuwwandelen met raquettes kan in elk geval op de Céüse. Voor Uw dagelijkse boodschappen kunt u onder aan de berg terecht in het plaatsje La Roche-des-Arnauds. Voor een grote supermarkt kunt u in Veynes of Gap terecht. Beide plaatsen liggen 15 km van Aigle Royal. Voor de wekelijkse markt kunt u op donderdag terecht in Veynes en op zaterdag in Gap.